НЕ ВСІ ЛЮДИ В УКРАЇНІ РОЗУМІЮТЬ ЗНАЧЕННЯ ВЛАСНОЇ ДЕРЖАВИ
(З ІНТЕРВ`Ю ГЛАВИ ГРУЗИНСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ НІНО БУРДЖАНАДЗЕ АҐЕНЦІЇ УНІАН)
-----------------------------
 |
— Під час свого останнього візиту до Грузії Президент України Віктор Ющенко заявив, що Україна готова стати посередником у врегулюванні конфліктів на території Грузії. В якій саме допомозі зацікавлена Грузія?
— По-перше, хочу щиро висловити свої добрі почуття до вашого народу і вашої країни. Хотілося б, щоб у вас все відбувалося гладше, ніж є насправді. Бажаю Президентові Ющенку успіхів, у нього зараз нелегке завдання.
Україна може зіграти дуже серйозну позитивну роль не тільки для Грузії, але й для реґіону в цілому. Це величезна країна, з величезним потенціалом.
|
Слово Україна важливе і для Європи, і для Росії, і для Грузії. Україна може зіграти і посередницьку, і миротворчу роль. Україна може активно підтримувати і підказувати нові ініціативи, які сприятимуть врегулюванню конфліктів. Мене турбує одна річ, про яку хочеться сказати. Складається враження, що не всі люди в Україні розуміють значення власної держави. Нехай вибачать мені мої дорогі українські брати і сестри, але я це кажу від душі, від серця, вболіваючи за те, що у вас відбувається.
Якось я брала участь в одній з передач у прямому ефірі на українському телебаченні. А з залу і під час телефонних дзвінків прозвучала ідея, що, мовляв, як ми, українці, будуватимемо свою державу без Росії. Як ми зможемо жити без російської допомоги. Зрозумійте мене правильно, я не закликаю до припинення дружніх відносин з Росією. Навпаки, ви повинні мати хороші відносини з Росією, втім, як і ми. Але ви – велика країна. Чому ви не вірите у свої власні сили? Звичайно, йдеться не про всіх. Я звертаюся до тієї маленької частини, яка сумнівається в тому, що Україна може сама стати гідним членом європейської родини.
Чи зможе вона допомогти і підтримати Грузію в скрутну хвилину? Я вірю, що зможе. І нехай ще є ті, хто не вірить в Україну, я вважаю – у вас велике майбутнє, і ви можете самостійно будувати країну своїми руками.
Роман Цимбалюк
http://www.unian.net/ukr/news/news-176499.html
|