ООН ШОКОВАНА ВБИВСТВОМ В УКРАЇНІ

ООН просить владу України не виключати версію нападу на ґрунті расизму при розслідуванні вбивства жителя Конго. Про це повідомили в Центрі новин ООН. «Ми були шоковані вбивством в столиці України Києві шукача притулку з Демократичної Республіки Конго», – заявив прес-секретар УВКБ Вільям Шпіндлер.

19-річний конголезець прибув до України в червні 2007 р. у пошуках міжнародного захисту. Він зразу ж звернувся до неурядових організацій, які є партнерами УВКБ. Вони допомогли йому підготувати необхідні документи й зареєструватися в офісі УВКБ як шукачеві притулку.

27 січня його тіло знайшли зі слідами численних ножових поранень. Міліція заявила, що явних мотивів злочину немає.

«Відділення ООН в Україні, УВКБ і Міжнародна організація з міграції повідомили українську владу про свою глибоку стурбованість із приводу цього вбивства й закликали при проведенні розслідування розглянути й версію про те, що злочин могло бути скоєно на ґрунті расизму», – заявив В. Шпіндлер. Він підкреслив, що установи ООН закликали владу України інформувати їх про результати розслідування.

У червні минулого року УВКБ уже висловлювало стурбованість із приводу зростання випадків нападів на біженців і шукачів притулку в Україні. 2007 р. було зареєстровано 17 таких інцидентів.
Водночас УВКБ вітає зусилля України щодо вирішення цієї проблеми, зокрема призначення з цією метою посла з особливих доручень.

Радіо Свобода

До головної сторінки
Контакт

Copyright Форум Націй © 2004-2008
Дизайн та підтримка- О. З.