ГРОМАДСЬКИЙ ФОРУМ ВІДБУВСЯ!

19 березня в Українському домі в рамках громадської кампанії «Новий громадянин» відбувся Громадський форум, під час якого провідні експерти обговорили основні проблеми в Україні у сфері політики, економіки, довкілля, безпеки й зовнішньої політики, освіти та культури й можливі шляхи їхнього вирішення.

Організація Форуму розпочалася зі збору «живих» запитань до майбутнього Президента на сайті «Українська правда», на якому кожен громадянин України міг поставити своє запитання або проголосувати за вже поставлене. Впродовж чотирьох місяців на адресу Президента надійшло 1004 питання, за які проголосували більш як 60 тис. українців. Це 140 сторінок формату А4 12 шрифтом. Ці запитання учасники протестної ходи, що відбулася по закінченні Форуму, передали Президенту України.

Учасником Форуму став картонний президент, який так і не відгукнувся на запрошення від десятків тисяч громадян http://president2010.pravda.com.ua/, що поставили йому свої запитання, від десятків громадських організацій з усієї України, які долучилися до організації Громадського форуму.

Відповіді на офіційне звернення впродовж трьох тижнів з Адміністрації Президента так і не надійшло.

Серед спікерів Форуму Олександр Пасхавер, Олександр Литвиненко, Святослав Павлюк, брати Капранови, Євген Захаров, Ігор Коліушко, Володимир Яворський, Ганна Голубовська-Онісімова, Олена Турос, Сергій Квіт, Елла Лібанова.

У Форумі взяли участь понад 300 учасників: відомі експерти, журналісти, політики, політологи, молодіжні організації. Модераторами Форуму були відомі журналісти Лариса Губіна та Юрій Макаров.

Громадський форум – це спроба започаткувати новітню традицію у відносинах суспільства і влади, запропонувати незалежний майданчик для діалогу новообраному главі держави, якого громадяни наймають на роботу, голосуючи на виборах.

Ідея Форуму виникла у зв’язку з відсутністю повноцінних дебатів між головними кандидатами у президенти й беззмістовною та скандальною передвиборчою кампанією, яка не дала відповідей, як потенційні переможці керуватимуть державою наступні 5 років.

Після Форуму кількасот громадських діячів, експертів, журналістів і студентів організували протестну ходу від Українського дому до Адміністрації президента. Це була реакція на його відмову прийти на Форум.
Символічною акцією у відповідь на «перший прокол» президента у спілкуванні з громадськістю став масовий «прокол» повітряних кульок під Адміністрацією президента учасниками ходи.

До головної сторінки
Контакт

Copyright Форум Націй © 2004-2010
Дизайн та підтримка- О. З.