У НІМЕЧЧИНІ ПОПУЛЯРИЗУЮТЬ ДЕРЖАВНУ МОВУ

Кілька німецьких знаменитостей іноземного походження взяли участь в кампанії популяризації державної мови. Як передає ВВС News, на рекламних плакатах, що закликають іммігрантів вивчати німецьку мову, ці люди зображені з висунутими язиками, розфарбованими в колір прапора Німеччини.
У проекті взяли участь відомі в країні міністр, телеведуча, футболіст і двоє музикантів. Підписи до фотографій свідчать: «Не бійся говорити! Підключайся до життя!»
Планується, що мовна реклама публікуватиметься в найбільш популярних виданнях країни, включно газету «Хюррієт», що виходить турецькою мовою.

Кампанія почалася на тлі запеклих дебатів у місцевій політичній еліті і суспільстві, присвячених проблемі інтеґрації імміґрантів у німецьке суспільство.

За словами канцлера Ангели Меркель, політика мультикультуралізму, що передбачає добросусідське співіснування людей різних культур і релігій, зазнала фіаско, тому необхідно активніше стимулювати приїжджих до повноцінного входження в суспільство.

Гостра дискусія на цю тему розгорнулася після публікації книги «Німеччина – самоліквідація» Тіло Саррацина.

У своїй роботі він висловив припущення, що продовження чинної політики щодо імміґрантів спричинить ісламізацію країни і крах її економічної системи. Після того, як багато німецьких політиків звинуватили банкіра у ксенофобії, з`ясувалося, що його точку зору розділяють більшість громадян країни.

 

До головної сторінки
Контакт

Copyright Форум Націй © 2004-2010
Дизайн та підтримка- О. З.