ФРАНЦІЯ РОБИТЬ СПРОБУ ЗМЕНШИТИ ЧИСЛО МІҐРАНТІВ НА ДЕСЯТКИ ТИСЯЧ

Глава МЗС Франції Клод Геан, виступаючи 27 листопада в ефірі радіостанції Europe 1, зауважив, що щорічно вид на проживання в країні одержують «надто багато» іноземців. «Щороку ми приймаємо у себе 200 тисяч осіб. Це дорівнює кількості населення такого міста, як Ренн, і вдвічі більше, ніж число жителів містечка Перпіньян», – сказав він..

«Ви запитаєте, чому я думаю, що це занадто багато? Тому що я, як і уряд, і наш президент, вважаю, що іноземці, які приїжджають до нас жити, повинні спочатку інтеґруватися в суспільство, навчитися дотримуватися наших законів і звикнути до нашого способу життя», – пояснив Геан.
За даними французького МВС, велика частина запитів на отримання виду на проживання в республіці надходить від трудових міґрантів, більше 50% з яких родом із країн Північної Африки. Близько 24% іноземців, які шукають роботу у Франції, приїздять із країн Євросоюзу.

«Моя мета – зробити так, щоб щорічно число імміґрантів зменшувалося на 20 тисяч, і ми доб’ємося цього», – підкреслив міністр. При цьому він додав, що «Франція – країна, не підвладна ксенофобії», і вона не має наміру просто закрити свої кордони, щоб cпинити потік приїжджих.

З 2012 р. особи, що отримуватимуть громадянство Франції, повинні будуть підписувати «Хартію прав і обов’язків громадянина» країни. У документі перераховано принципи і цінності Французької Республіки, зокрема рівність між чоловіками і жінками.

Крім того, з нового року у Франції посилюються вимоги до претендентів на отримання громадянства. Співбесіда в поліції, за допомогою якої вони раніше підтверджували своє володіння французькою мовою на рівні, достатньому для повсякденного спілкування, скасовується. Замість цього іноземцям необхідно буде надати диплом або атестат із зазначенням ступеня знання мови.

У нових законодавчих актах зауважується, що ці вимоги поширюються лише на прохачів громадянства на підставі шлюбу та на тих, хто подає прохання про натуралізацію – процедуру, доступну після п’яти років постійного проживання в країні.

2009 р. французьке громадянство за процедурою натуралізації отримали 108 тис. іноземців, більшість з яких – 44% – вихідці з країн Магрибу. За ними йдуть представники Туреччини та Росії.

До головної сторінки
Контакт

Copyright Форум Націй © 2004-2011
Дизайн та підтримка- О. З.